2010. január 5., kedd

GRIZ FELFÚJT




15dkg cukrot megkaramellizálunk, felöntjük 1l tejjel, felforraljuk, belecsorgatunk 12dkg búzadarát és az előre felvert 3tojásfehérjéből 5dkg cukorral felvert kemény habot.
Vizezett formába tesszük.
Sodót is készitünk hozzá:
3tojássárgáját elkeverünk 1 csapott kávéskanál liszttel, 2ek cukorral, 1dl főzött fekete kávéval, fél liter tejjel. Ezt gőz fölött csak felforrósitjuk, majd lehűtve ráöntjük a felfújtra. Igy tálaljuk.




6 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Kedves barátnőm, Zsuzsa segitségével átállitottam valamit a gépen és remélem, hogy sikerűlt megoldani a megjegyzés problémát. Ha mégis makacskodik majd, akkor hugival majd megjavitjuk:))
Köszönöm a megértést...

Jade írta...

Na lassuk, mukodik-e?

Jade írta...

Azt akartam mondani: hamarosan ujra el kell keszitenem, olyan regen ettem mar!!!

Alíz írta...

Akkor emiatt nem tudtam kommentelni? Ismerkedési célból dijaztalak, nézz be hozzám: http://fakanalforgato.blogspot.com/

Alíz írta...

Kedves Edit, privátban szeretnék írni neked. Megtennéd, hogy írsz nekem egy levelet a janossyaliz@gmail.com címre. :)

Anna írta...

ez nagyon guszta"!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design