2010. január 18., hétfő

MEGGYES-KRÉMES SZELET




A félresikeredett kekszek mellett vágytam valami másra is, ezért kerestem egy egyszerűbb receptet, amihez minden volt itthon. Ezt találtam:

4,5 dl befőttlé és viz keverékével felforralunk 30 dkg meggybefőttet. 1 dl hideg vizben elkeverünk 2 csomag vaniliás pudingport, kevés fahéjat adva hozzá. Mikor a meggy felfőtt, hozzáöntjük a pudingporos keveréket, egyet forralunk rajta és ráöntjük egy félbe vágott kakaós piskóta alsó lapjára. Rátesszük a második lapot, majd kihűtjük.

Ebben az esetben a kakaós piskóta, a jól bevált vizes piskótám:

6 tojásfehérjét 10 ek vizzel kemény habbá verünk, adunk hozzá 30 dkg cukrot, a 6 tojás sárgáját, végül 1 sütőporral elkevert 30 dkg lisztet. Itt elvettem a lisztből másfél evőkanálnyit és kakaóval helyettesitettem.

Az "illetékesek" szerint fincsi lett:)))

2 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon guszta!!

Gál Edith írta...

Ottis! Köszönöm!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design