2010. január 18., hétfő
MEGGYES-KRÉMES SZELET
A félresikeredett kekszek mellett vágytam valami másra is, ezért kerestem egy egyszerűbb receptet, amihez minden volt itthon. Ezt találtam:
4,5 dl befőttlé és viz keverékével felforralunk 30 dkg meggybefőttet. 1 dl hideg vizben elkeverünk 2 csomag vaniliás pudingport, kevés fahéjat adva hozzá. Mikor a meggy felfőtt, hozzáöntjük a pudingporos keveréket, egyet forralunk rajta és ráöntjük egy félbe vágott kakaós piskóta alsó lapjára. Rátesszük a második lapot, majd kihűtjük.
Ebben az esetben a kakaós piskóta, a jól bevált vizes piskótám:
6 tojásfehérjét 10 ek vizzel kemény habbá verünk, adunk hozzá 30 dkg cukrot, a 6 tojás sárgáját, végül 1 sütőporral elkevert 30 dkg lisztet. Itt elvettem a lisztből másfél evőkanálnyit és kakaóval helyettesitettem.
Az "illetékesek" szerint fincsi lett:)))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nagyon guszta!!
Ottis! Köszönöm!
Megjegyzés küldése