Pages

KARFIOLLEVES BURGONYÁS GALUSKÁVAL

2010. szeptember 1., szerda





Hozzávalók: 1 fej karfiol, 2-3 ek liszt, olaj, 3 dl tej, 2 dl tejföl, só, bors, 1 csokor zöldpetrezselyem
A galuskáknak: 2 szem burgonya, 1 ek margarin, 1 tojás, kevés zöldpetrezselyem, 5-6 ek liszt, csipetnyi só.

A karfiolt rózsáira szedve pár órányira beáztatjuk, aztán sós vizben puhára főzzük. Közben a galuskáknak a burgonyákat sós vizben puhára főzzük, aztán összetörjük, majd kihűtjük. Világos rántást készitünk a lisztből és olajból és felöntjük a tejjel. A galuskákat is elkészitjük: a kihűtött burgonyát a margarinnal, a tojással, kevés apróra vágott zöldpetrezselyemmel, csipetnyi sóval és annyi liszttel állitjuk össze, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Először a galuskákat szaggatjuk a levesbe, pár percig főzzük és amikor puhára főttek, akkor adjuk a rántást a leveshez, amivel aztán felforraljuk. Levesszük a tűzről és pár ek levessel elhabart tejfölt adunk hozzá. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és tálaljuk.






3 megjegyzés:

Alíz, Erdélyből írta...

Egészen különleges karfiolleveske. Egyszer ki kell próbáljam. :)

Gál Edith írta...

Aliz, Anyukám igy késziti gyermekkorunk óta... Mi igy nagyon szeretjük.

Mária írta...

nagyon guszta

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS