2010. szeptember 18., szombat

VKF! XXXVII- TEJFÖLÖS-GOMBÁS PALACSINTAMETÉLT



A tejfölös gomba hozzávalói: kb. 25 dkg csiperkegomba ( lehet más féle gomba is), 2 kis fej vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, olaj, 2 dl tejföl.
A palacsinta hozzávalói: 25 dkg liszt, csipetnyi só, 2 tojás, 1 dl tej, szódaviz, olaj.

Először elkészitjük a palacsinta tésztát: a liszthez adjuk a tojásokat, a sót, a tejet és annyi vizet, hogy se túl hig, de se sűrű ne legyen. Közben a hagymákat apróra vágjuk és olajon megpároljuk, hozzáadjuk a megmosott, megtisztitott és szeletekre vágott gombát, izesitjük a sóval, borssal és a pirospaprikával, majd kevés viz hozzáadásával puhára pároljuk. A levéből elveszünk egy keveset, elkeverjük vele a tejfölt, majd ezt az izesitett tejfölt hozzáöntjük a gombához és miután elkavartuk, azonnal levesszük a tűzről. A palacsintákat kisütjük, feltekerjük és metéltre vágjuk, mély tálba rakjuk és ráhalmozzuk a tejfölös gombát.



8 megjegyzés:

Ildy írta...

Klassz lehet a puha palacsintával, nagyon guszta!

Bianka írta...

Nagyon izgalmas, isteni lehet

Alíz, Erdélyből írta...

Fincsi. Eszembe nem jutott volna palacsintametéltet adni melléje! Ki is kell próbáljam. :)

Gál Edith írta...

Köszönöm Nektek! :)
Igy van, eléggé izgalmas és szokatlan a párositás, de kicsi családomnak -és persze nekem is- nagyon izlett. Érdemes kipróbálni!

Fagyal Hajnalka írta...

Szia Edith:-)
Szeretném, ha ellátogatnál ide http://eveskozben.blogspot.com/2010/09/kreativ-blogger-dij-mint-filmekben.html , ahol Kreatív blog-díjat adnék tovább neked:-)
A legjobbakkal:-)

zsuzsiga írta...

Szia! Ajandekot kaptal tolem. Nalam megtalalod:).

reku írta...

Nálam is vár a díj.

Gál Edith írta...

Hajnalka, Zsuzsa és Réka, KÖSZÖNÖM!!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design