Hozzávalók: 3 kisebb tök, 3 paradicsom, 1 tojás, 2,5 dl tejföl, 30 dkg telemea túró, só, bors, 1 csokor kapor, olaj.
A megtisztitott tököt félbevágjuk, belét kikaparjuk és kockára vágjuk. Ugyancsak kockákra vágjuk a paradicsomot és 15 dkg túrót. Ezeket összekeverjük a tök belével, sózzuk, borsozzuk és kevés kaprot teszünk hozzá. Egy tepsit kivajazunk, majd belehelyezzük a paradicsomos töltelékkel megtöltött tököket. A tojást elkeverjük a tejföllel és ráreszeljük a megmaradt 15 dkg túrót. Ezzel a mártással öntjük le a tököket és előmelegitett sütőbe téve 30-40 percig, szép pirosra sütjük. Megvárjuk, mig kihűl. Csak azután szeleteljük. Nagyon finom hidegen is!
6 megjegyzés:
Juj, de jó, mentettem :)
Csatlakozom Mandy-hez! Csodás!
Nagyon jol nez ki!
Mandy Tarragon! Örülök, hogy tetszik! :)
Chef Viki! Köszönöm!
Juditkám, neked is köszönöm!
Nagyon örülök, hogy tetszik!! :)
Megjegyzés küldése