2010. augusztus 30., hétfő

TÚRÓVAL ÉS ZÖLDSÉGEKKEL TÖLTÖTT TÖK


Hozzávalók: 3 kisebb tök, 3 paradicsom, 1 tojás, 2,5 dl tejföl, 30 dkg telemea túró, só, bors, 1 csokor kapor, olaj.

A megtisztitott tököt félbevágjuk, belét kikaparjuk és kockára vágjuk. Ugyancsak kockákra vágjuk a paradicsomot és 15 dkg túrót. Ezeket összekeverjük a tök belével, sózzuk, borsozzuk és kevés kaprot teszünk hozzá. Egy tepsit kivajazunk, majd belehelyezzük a paradicsomos töltelékkel megtöltött tököket. A tojást elkeverjük a tejföllel és ráreszeljük a megmaradt 15 dkg túrót. Ezzel a mártással öntjük le a tököket és előmelegitett sütőbe téve 30-40 percig, szép pirosra sütjük. Megvárjuk, mig kihűl. Csak azután szeleteljük. Nagyon finom hidegen is!



6 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Juj, de jó, mentettem :)

Chef Viki írta...

Csatlakozom Mandy-hez! Csodás!

Jade írta...

Nagyon jol nez ki!

Gál Edith írta...

Mandy Tarragon! Örülök, hogy tetszik! :)

Gál Edith írta...

Chef Viki! Köszönöm!

Gál Edith írta...

Juditkám, neked is köszönöm!
Nagyon örülök, hogy tetszik!! :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design