2010. december 3., péntek

SÜTŐTÖKÖS SAJTKRÉM TORTA


Judittól kaptam ennek a tortának a receptjét. Nagyon megtetszett és megsütöttem édesapánknak szülinapjára.
Nagyon nagyon finom!!!

Hozzávalók: a kekszalaphoz: 30 dkg háztartási darált keksz, 1 ek cukor, 3 dkg darált dió, 12,5 dkg margarin, fél teáskanál gyömbérpor.

A töltelékhez: 90 dkg krémsajt, 20 dkg cukor, csipet só, 4 tojás, 42 dkg sütőtökpüré, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg, 1 teáskanál gyömbérpor, 2 dl tejföl, 1 teáskanál vaníliakivonat, 2 dl tejföl, 1-2 ek porcukor.

A diszitéshez: 2,5 dl tejszín, karamellizált fél-diószemek, őrölt szerecsendió, karamellszósz.

A karamellszószhoz: 4 ek cukor, 1 csapott kávéskanál keményitő, 1 dl tejszin.

A darált kekszet elkeverjük a száraz összetevőkkel, aztán az olvasztott margarinnal is alaposan eldolgozzuk és egy kisebb négyszögletű tepsiben vagy tortaformában egy pohár aljával egyenletesen elsimitjuk. Előmelegitett sütőbe téve 10 percig elősütjük.

A krémsajtot habosra keverjük a sóval, cukorral, hozzáadjuk a főtt, pűrésitett sütőtököt, egyenként a tojásokat, jól elkeverjük, végül pedig a tejfölt és a fűszereket. Ezt a krémet a sütőből kivett kekszalapra öntjük és további 50 percig sütjük. Az utolsó 15 percben kivesszük és rákenjük a 2 dl tejfölből 2 ek porcukorral készitett krémet és visszatesszük a tortát a sütőbe. Az 50 perc leteltével kivesszük, majd miután teljesen kihűlt habbá vert tejszinnel, a diószemekkel, őrölt szerecsendióval és karamellszósszal diszitve tálaljuk. A karamellszószhoz megpiritjuk a cukrot, majd felöntjük a keményitővel elkevert tejszinnel, felforraljuk és sűrűsödésig főzzük.



6 megjegyzés:

Cakeni írta...

Jaj a karamell a gyengeségem , meg a sütőtök is . Hát így eggyütt ,biztos nagyon finom:).A gyömbértől egy kicsit félek nem merem használni valamiért ,pedig van itthon,mindjárt lejár a szavatossága.Ebből a receptből is kihagynám , de hogy miért?Azt hiszem gyömbér fobiám van:D

Ottis írta...

Elhiszem, hogy finom volt, csupa jó van benne!Egyszer én is elkészítem, mert nagyon tetszik!És nagyon guszta és mutatós lett a tied!

Bianka írta...

Nagyon finom lehet, valóban guszta és olyan családias

starfi írta...

hú, ez tényleg remek lehet! más: klassz választás volt ez a betűtípus is, jól néz ki és jó is olvasni.

Jade írta...

Reg jartam errefele...
Orulok, hogy finom lett!!! Nagyon jol nez ki!

Gál Edith írta...

Mindenkinek köszönöm!!!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design