2011. március 18., péntek

Spenótos omlett


Hozzávalók: 4 spenótlevél, 2 krumpli, 2 tojás, 4 gerezd fokhagyma, 4 szelet kenyér, 1 paradicsom.

A spenót leveleket megtisztitjuk, megmossuk és kevés vizben 3-4 percig megpároljuk, majd leszűrjük. A krumplikat meghámozzuk és karikákra vágjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, sárgájukat villával elkeverjük és lazán összekeverjük a habbal. Serpenyőben halvány rózsaszinűre sütjük a krumplit, mellétesszük a spenótot, megszórjuk a megtisztitott, apróra vágott fokhagymával, ráöntjük a tojásokat és készre sütjük. A kenyereket megpiritjuk és fokhagymával megkenjük. Paradicsom salátával kináljuk.

10 megjegyzés:

Nelli írta...

Ez nagyon finom lehet!Nekem most medvehagymám van itthon, azzal ki fogom próbálni a hétvégén!:-)

Jutka írta...

Van egy kis meglepim számodra, nézz be hozzám!

Bianka írta...

Isteni lehet, szívesen megenném még most ebéd után is :)

Ditta tortái írta...

Nagyon fincsi lehet

Foodafok írta...

Guszta! Nagyon fincsi lehet. Nem maradt egy pici?

zsuzsiga írta...

Edith, kedves, latogass el hozzam. Meglepetes var rad:).

Gál Edith írta...

Köszönöm Nektek!

Jutka és Zsuzsi, máris megyek :)

Túry Amália írta...

Ezt a spenótos csodát én is kipróbálom! nagyon tetszik!

Gál Edith írta...

Ami, nagyon örülök, hogy tetszik! :)

Mrita írta...

Nagyon remek a blogod kukkants be hozzám, szeretnélek meginvitálni az "egy jó szó" játékba.

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design