Hozzávalók (kb. 40 darabhoz): 12,5 dkg margarin, 6 dkg cukor, 2 tojássárgája, 1 tasak vaníliás cukor, 1 csipetnyi só, 17,5 dkg liszt , 5 dkg málnalekvár.
Elkészítése: A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgáját, végül pedig a lisztet. A tésztát összeállítjuk, majd háztartási fóliába csomagolva, hűtőszekrényben legalább 30 percig pihentetjük. Ezután kisebb diónyi méretű gombócokat formázunk nedves kézzel. A gombócok tetején ejtünk egy kis mélyedést, amelybe kevés málnalekvárt teszünk. Sütőpapirral ellátott tepsiben, előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
5 megjegyzés:
Nagyon szeretem az ilyen aprósütiket
Ez a kedvenc sütim. :o) Málnalekváros, nyami-nyami! :o)
De szépek:)
ilyet utoljára szegény anyósom csinált
nem bírtuk abbahagyni a felfalását:)))
Nagyon finomak...voltak :)
Köszönöm!:)
Megjegyzés küldése