2012. május 22., kedd

Sajttorta

 
 
 Az alaphoz: 25 dkg háztartási keksz, 13 dkg olvasztott vaj, ízlés szerint (kb. 3 evőkanálnyi) cukor.
A krémhez: 40 dkg natúr krémsajt, 2 dl joghurt, 2 dl tejszín, kb. 15 dkg (ízlés szerint) cukor, 15 gr zselatin, 1 narancs reszelt héja.
A meggyes öntethez: 20-25 dkg meggy (befőtt vagy fagyasztott), 2-3 evőkanál cukor, 1 evőkanál keményítő.


Elkészítése: A kekszet a lehető legapróbbra összetörjük vagy ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal és annyi cukorral izesitjük, hogy kellemesen édes legyen. Tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy a forma szélére is jusson, majd hűtőszekrénybe tesszük, míg elkészítjük a krémet: ehhez a krémsajtot összekeverjük a joghurttal,  a cukorral, a narancshéjjal, az 1 dl vízben feloldott majd felolvasztott zselatinnal, végül pedig óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tejszínt. Ezt a krémet a tortaformába töltjük, a tetejét elsimítjuk és min. 4 órára (legjobb ha egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük. Közben elkészítjük az öntetet: a meggyhez adjuk a cukrot, kis lángon felmelegítjük, majd hozzáöntjük a kevés vízzel simára kevert keményítőt. Felforraljuk és addig főzzük (kb. 3 perc) amíg a leve besűrűsödik. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a torta szeletekre kanalazzuk.

2 megjegyzés:

Jutka írta...

Csodálatosan néz ki!

Gál Edith írta...

Köszi Jutka! Nagyon aranyos vagy!!!:)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design