Az alaphoz: 25 dkg háztartási keksz, 13 dkg olvasztott vaj, ízlés szerint (kb. 3 evőkanálnyi) cukor.
A
krémhez: 40 dkg natúr krémsajt, 2 dl joghurt, 2 dl tejszín, kb. 15 dkg
(ízlés szerint) cukor, 15 gr zselatin, 1 narancs reszelt héja.
A meggyes öntethez: 20-25 dkg meggy (befőtt vagy fagyasztott), 2-3 evőkanál cukor, 1 evőkanál keményítő.
Elkészítése:
A kekszet a lehető
legapróbbra összetörjük vagy ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott
vajjal és annyi cukorral izesitjük, hogy kellemesen édes legyen.
Tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy a forma szélére is jusson, majd
hűtőszekrénybe tesszük, míg elkészítjük a krémet: ehhez a krémsajtot
összekeverjük a joghurttal, a cukorral, a narancshéjjal, az 1 dl vízben
feloldott majd felolvasztott zselatinnal, végül pedig óvatosan
hozzákeverjük a habbá vert tejszínt. Ezt a krémet a tortaformába
töltjük, a tetejét elsimítjuk és min. 4 órára (legjobb ha egy éjszakára)
hűtőszekrénybe tesszük. Közben elkészítjük az öntetet: a meggyhez adjuk
a cukrot, kis lángon felmelegítjük, majd hozzáöntjük a kevés vízzel
simára kevert keményítőt. Felforraljuk és addig főzzük (kb. 3 perc) amíg
a leve besűrűsödik. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a torta szeletekre
kanalazzuk.
2 megjegyzés:
Csodálatosan néz ki!
Köszi Jutka! Nagyon aranyos vagy!!!:)
Megjegyzés küldése