Hozzávalók: A tarhonyához: 4 tojás, 50 dkg liszt,
csipetnyi só. A sült csirkecombhoz: 4 csirkecomb, só, bors, pirospaprika, 1 fej
vöröshagyma, olaj. A salátához: 2 fej saláta, 3 dl tejsavó.
Elkészítése: A lisztből, tojásokból sóval nagyon
kemény tésztát készítünk, amit nagylyukú reszelőn lereszelünk és kevés olajon
megpirítunk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és kis lángon, fedő
alatt puhára főzzük, közben izesitjük szükség szerint sóval és borssal.
Elkészítjük a sült húst is: a megfelelően előkészített húst meghintjük sóval,
borssal és a pirospaprikával, kevés olajon mindkét oldalán megpirítjuk,
mellétesszük a negyedekbe vágott hagymát is, és többszörös kevés víz
hozzáadásával, lefedve puhára pároljuk. Amikor megpuhult, zsírjára sütjük. A
salátát megmossuk, leveleire bontjuk, kisebb darabokra tépkedjük és a savóba
tesszük. Izesitjük sóval, majd a tarhonyával és a sült hússal együtt tálaljuk.
Megj. Ez az étel kimondottan házi tarhonyával lesz
ilyen finom.
2 megjegyzés:
Csodálatos recept, így házi tarhonyával. Mindenképp kipróbálom, nagyon tarhonyás egy család vagyunk.
Edi, köszönöm!
Ha szeretitek a tarhonyát, szerintem ez is izleni fog :)
Megjegyzés küldése