2012. szeptember 25., kedd

Házi tarhonya sült csirkehússal és salátával




 Hozzávalók: A tarhonyához: 4 tojás, 50 dkg liszt, csipetnyi só. A sült csirkecombhoz: 4 csirkecomb, só, bors, pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, olaj. A salátához: 2 fej saláta, 3 dl tejsavó.


 Elkészítése: A lisztből, tojásokból sóval nagyon kemény tésztát készítünk, amit nagylyukú reszelőn lereszelünk és kevés olajon megpirítunk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és kis lángon, fedő alatt puhára főzzük, közben izesitjük szükség szerint sóval és borssal. Elkészítjük a sült húst is: a megfelelően előkészített húst meghintjük sóval, borssal és a pirospaprikával, kevés olajon mindkét oldalán megpirítjuk, mellétesszük a negyedekbe vágott hagymát is, és többszörös kevés víz hozzáadásával, lefedve puhára pároljuk. Amikor megpuhult, zsírjára sütjük. A salátát megmossuk, leveleire bontjuk, kisebb darabokra tépkedjük és a savóba tesszük. Izesitjük sóval, majd a tarhonyával és a sült hússal együtt tálaljuk.



Megj. Ez az étel kimondottan házi tarhonyával lesz ilyen finom.

2 megjegyzés:

Edi írta...

Csodálatos recept, így házi tarhonyával. Mindenképp kipróbálom, nagyon tarhonyás egy család vagyunk.

Gál Edith írta...

Edi, köszönöm!
Ha szeretitek a tarhonyát, szerintem ez is izleni fog :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design