Hozzávalók: A piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál olaj, csipetnyi só. A krémhez: 20 dkg krémsajt, 2 dl tejszín, 1 tasak kapucsinópor, 2 tasak instant kávé, szükség és ízlés szerint porcukor. A tetejére 1 tasak kapucsinópor.
Elkészítése: Hagyományos módon piskótát sütünk: a
fehérjéket kemény habbá verjük a sóval és a cukorral, hozzájuk adjuk a sárgákat,
végül pedig a kakaós lisztet. Sütőpapirral ellátott tepsiben tűpróbával készre
sütjük. Ezidő alatt elkészítjük a krémet: a krémsajthoz adjuk a kávé porokat, a
tejszint, amivel krémmé keverjük, majd szükség szerint izesitjük porcukorral.
Ezt a habos krémet halmozzuk a kihűlt piskótára, majd meghintjük a kapucsinó
porral, kissé kihűtjük, majd kockákra vágva kínáljuk.
1 megjegyzés:
Nagyon tetszik ez a recept. Egyszerű az elkészítése - nem írod, hogy a tejszínt külön kell habnak felverni, nekem az nem mindig szokott sikerülni.Várólistára kerül nálam. Köszönöm!
Megjegyzés küldése