Hozzávalók: 30 dkg rizs, 3 vöröshagyma, 20 dkg májkrém vagy kenőmájas, 3 tojás, só, bors, olaj, ételizesitő, 1 csokor aprított petrezselyemzöld. A forma kikenéséhez olaj és liszt.
Elkészítése: A többször átmosott rizset sós vízben félig
megfőzünk (kb. 20 perc alatt). Míg a rizs fő, az apróra vágott hagymákat az
olajban megpároljuk, izesitjük sóval, borssal és ételizesitővel, majd
összekeverjük a leszűrt rizzsel, a májkrémmel, a felvert tojásokkal és az
apróra vágott petrezselyemzölddel. Ezt a masszát egy olajjal kikent és liszttel
meghintett formába simítjuk, majd előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt
készre sütjük. Tetszés szerinti savanyúsággal kínáljuk.
2 megjegyzés:
ez nagyon klassz...
légyszi gyakrabban írj:))*
Katalin, köszönöm! :)
Nagyon kedves vagy!! :)
Szép napot Neked, Nektek!!
Megjegyzés küldése