Előljáróban csak annyit, hogy nagyon-nagyon finom, de tömény, csokis finomság. Csokoládé-függőknél -szerintem- bejön :)
Hozzávalók: Az alaphoz: 25 dkg keksz, 10 dkg dió, 15 dkg margarin. A krémhez: 20 dkg csokoládé, 2 dl tejszín, 10 dkg krémsajt, 2 tasak habfixáló, menta aroma.
Elkészítése: A kekszet nagyon finomra törjük vagy
daráljuk, a diót is ledaráljuk, majd az olvasztott vajjal egyneművé keverjük és
sütőpapirral ellátott formába nyomkodva
a hűtőbe tesszük, míg a krém is elkészül. Ehhez a darabokra tört
csokoládét a tejszínnel forráspontig hevítjük, levéve a tűzről, belekeverjük a
menta aromát, majd néha megkevergetve teljesen kihűtjük. Ezt is a hűtőbe
tesszük kb. 1 órára, majd kivéve konyhai mixerrel habossá keverjük, közben adva
hozzá a krémsajtot és a habfixálót. A krémet az alapra öntjük és visszatesszük
a hűtőbe még addig, míg a krém jól megszilárdul. Ezután szeletekre vágva
kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése