2013. február 6., szerda

Sütés nélküli csokitorta


Előljáróban csak annyit, hogy nagyon-nagyon finom, de tömény, csokis finomság. Csokoládé-függőknél -szerintem- bejön :)

Hozzávalók: Az alaphoz: 25 dkg keksz, 10 dkg dió, 15 dkg margarin. A krémhez: 20 dkg csokoládé, 2 dl tejszín, 10 dkg krémsajt, 2 tasak habfixáló, menta aroma.
Elkészítése: A kekszet nagyon finomra törjük vagy daráljuk, a diót is ledaráljuk, majd az olvasztott vajjal egyneművé keverjük és sütőpapirral ellátott formába nyomkodva  a hűtőbe tesszük, míg a krém is elkészül. Ehhez a darabokra tört csokoládét a tejszínnel forráspontig hevítjük, levéve a tűzről, belekeverjük a menta aromát, majd néha megkevergetve teljesen kihűtjük. Ezt is a hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd kivéve konyhai mixerrel habossá keverjük, közben adva hozzá a krémsajtot és a habfixálót. A krémet az alapra öntjük és visszatesszük a hűtőbe még addig, míg a krém jól megszilárdul. Ezután szeletekre vágva kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design