Pages

Citromos csirkesült

2014. május 7., szerda









Hozzávalók: 6 egész csirkecomb, 3 szál újhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 citrom, fél teáskanál morzsolt kakukkfű, 3 dl fehérbor, só, frissen őrölt bors. A krumplipűréhez: 1,5-2 kg krumpli, tej, vaj, só. A salátához: 30 dkg paradicsom, 1 szál zöldhagyma, olaj, só, frissen őrölt bors. A tepsihez olaj.

Elkészítése: A megmosott combokat olajjal kikent tepsibe rakosgatjuk, mindkét oldalukon meghintjük a sóval, a borssal és a kakukkfűvel, rászórjuk a megtisztított és apróra vágott zöldhagymát és fokhagymát, a tetejére rakosgatjuk a jól megmosott és szeletekre vágott citromot, majd a hús alá öntjük a bort, végül pedig alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben kb. 40 perc-1 óra alatt készre sütjük úgy, hogy az utolsó 10-15 percben a fóliát levesszük, hogy a hús megpiruljon. Ezidő alatt készítjük el klasszikus módon a krumplipűrét: a megtisztított és kockákra vágott krumplit bő, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, végül pedig a vajjal és a tejjel habosra kikavarjuk/összetörjük. A salátához a megtisztított és szeletekre vágott paradicsomot összekeverjük a megtisztított és apró karikákra vágott zöldhagymával, ízesítjük sóval és borssal, majd meglocsoljuk kevés olajjal. A kisült húst a krumplipűrével és a paradicsom salátával kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS