2014. május 5., hétfő

Epres pite









Hozzávalók: A tésztához: 38 dkg liszt, 20 dkg hideg vaj, 1,5 dl joghurt, aludttej vagy tejföl, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só. A töltelékhez: kb. 40 dkg eper, 10 dkg cukor, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 citrom héja. A kenéshez 1 tojás, a szóráshoz barna cukor.

Elkészítése: A tésztához összekeverjük a lisztet a cukorral, a sóval és a sütőporral, hozzámorzsoljuk a vajat, aztán pedig az aludttejjel/tejföllel kidolgozzuk, végül pedig háztartási fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 30 percre. Ezidő alatt az epret megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, majd összekeverjük a citrom héjával, a cukorral és így hagyjuk állni míg kicsit levet ereszt. Ekkor összekeverjük a keményítővel és félretesszük. A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egy nagyobb pohár vagy pogácsa kiszúróval köröket vágunk ki belőle, amiket sütőpapírral ellátott tepsibe helyezünk. A körök közepébe helyezünk 1 evőkanálnyi epres tölteléket, majd a töltelékre teszünk egy másik tészta-kört. A sütemény szélét villával végig „formázzuk”, hogy a töltelék ne folyjon ki. Ezután minden mini pitét megkenünk felvert tojással, meghintünk barna cukorral és előmelegített sütőben kb. 25-35 perc alatt készre sütjük. Azonnal kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design