2014. május 12., hétfő

Narancskrémes palacsinta









Hozzávalók: A palacsintához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl tej, 2 dl víz, 50 ml olaj, csipetnyi só.
A krémhez: 3-3 evőkanál kristály- és porcukor, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 15 dkg krémsajt, 1 narancs lereszelt héja és kifacsart leve. A tálaláshoz: narancs szeletek, tejszínhab, mazsola és olvasztott csokoládé.


Elkészítése: Először elkészítjük a palacsinta tésztát: a tojásokat jól elkeverjük a sóval és az olajjal, hozzáadjuk a tej-víz keverék felét, ezzel is tovább keverjük, most beleszórjuk a lisztet, amivel csomómentesre keverjük, majd a folyadék megmaradt részét is hozzáöntjük és elkeverjük. Hagyjuk kissé pihenni a hűtőszekrényben mely idő alatt elkészítjük a krémet: a tojást elkavarjuk a kristálycukorral, a liszttel és a tejjel, majd nagyon kis lángon, folytonosan kavargatva sűrűre főzzük, ezután félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezidő alatt a krémsajtot habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a narancshéjat és a levet, majd ezt a krémet a hűtőszekrénybe tesszük dermedni kb. 30 percre. Ezután a kihűlt tojásos krémet a narancsos krémmel összekeverjük és ezzel a krémmel töltjük meg az időközben kisült palacsintákat, feltekerjük őket, végül pedig narancs szeletekkel, tejszínhab rózsákkal, mazsolával megszórva és olvasztott csokoládéval lecsorgatva kínáljuk.





0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design