2014. május 17., szombat

Csokis mazsolás szelet- sütés nélkül









Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz, 10-10 dkg mogyoró/dió és mazsola, 40 dkg édesített sürített tej, 5 dkg kókusz reszelék, 3 evőkanál kakaó, 10 dkg vaj, 15 dkg csokoládé. A tetejére 10-10 dkg fehér- és ét csokoládé.

Elkészítése: A kekszet nagyon finomra törjük/ledaráljuk, majd összekeverjük a dióval/mogyoróval, a kakaóval, a mazsolával és a kókusszal. A csokoládét, a vajat és a sürített tejet együtt vízgőz felett felolvasztjuk, majd a kekszes keverékhez öntjük. Jól összekeverjük, majd a masszát egy kisebb méretű, sütőpapírral ellátott tepsibe simítjuk és hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Miután kellőképpen megdermedt, kivesszük a hűtőből. Most felolvasztjuk mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett az étcsokoládét és szépen elkenjük a kekszes masszán. Azonnal felolvasztjuk a fehér csokoládét is, és ezt is ráöntjük a csokoládé mázra, majd egy fogpiszkálóval szépen összecsíkozzuk a csokoládékat. Igy hagyjuk újból dermedni, majd kockákra vágva kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design