Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, 1-2 evőkanál kakaó, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál vanília kivonat, meggy befőtt, csipetnyi só, szükség szerint nagyon kevés tej. A szóráshoz porcukor.
Elkészítése: A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá
verjük, hozzáadjuk a cukrot, amivel még tovább, fényesre verjük, azután az
olajjal kikevert tojássárgákat-, végül pedig a sütőporral átszitált lisztet is
a tésztához keverjük. A massza 1/3-át félretesszük. A többi részhez keverjük a
vaníliát, majd egy sütőpapírral ellátott tepsibe öntjük. A félretett részhez
adjuk a kakaót, majd ha szükséges –abban az esetben ha a tészta túl kemény
lenne- öntünk hozzá nagyon kevés tejet, ezután pedig ezt a kakaós masszát a
vaníliás tésztára öntjük és egy villával a két tésztát lazán összekeverjük.
Ezután a tésztára szórjuk a meggyet, majd a tepsit előmelegített sütőben kb.
30-40 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük
porcukorral és kockákra vágva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése