Pages

Csokis-szilvás finomság

2014. szeptember 22., hétfő



Hozzávalók: 10-10 dkg vaj és csokoládé, 20 dkg cukor, 3 tojás, 20 dkg pűrésített szilva, 7,5 dkg liszt, 4 dkg kakaó, 1 teáskanál vanília kivonat, ¾ teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só. A tetejére 5 dkg csokireszelék.



Elkészítése: A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A csokoládét mikrohullámú sütőben felolvasztjuk, majd összekeverjük a megmosott, kimagvalt és héjastól, botmixerrel pűrésített szilvával, a tojássárgákkal, a vaníliával, végül pedig a kakaóval, mindegyikkel jól kikeverve. Most a vajat habosra keverjük a megmaradt cukorral, hozzáadjuk a liszt-szódabikarbóna-só keveréket, aztán a csokoládés keveréket, végül pedig a tojáshab felét is óvatosan a tésztához adjuk. Ezt a tésztát egy sütőpapírral ellátott tepsibe simítjuk, tetején elkenjük a megmaradt tojáshabot, amit meghintünk a csoki reszelékkel, végül pedig előmelegített sütőben  a süteményt kb. 1 órán át sütjük. Ha úgy látjuk, hogy hamar pirul a sütemény teteje, egy alufóliával vagy sütőpapírral leborítva megakadályozhatjuk, hogy a sütemény megégjen. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockákra vágva kínáljuk.


3 megjegyzés:

Okki írta...

Szia! :)
Nagyon tetszik a süti, és elszeretném készíteni a hétvégén. Csupán egy gyors kérdés: mekkora kerek formát javasolsz hozzá?

Gál Edith írta...

Szia Okki,
Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik a süti.
Én egy 30 cm. átmérőjű piteformát használtam ehhez a sütihez.
Remélem, ízleni fog családodnak.
Köszönöm! :)

Okki írta...

Köszönöm válaszod! :)
Nagyon kívánatos a süti, úgy hogy biztos vagyok benne, hogy ízleni fog. De majd jelentkezem.;)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS