2015. július 13., hétfő

Csirkés-sajtos kenyértekercs


Egyszerű és nagyszerű étel!
Gyors étel után kerestem és ezt itt találtam. Természetesen változtattam, mert az eredeti verzió édes, én pedig sósan képzeltem most el és úgy is készítettem. A "főkóstolóknak" nagyon-nagyon ízlett és megkértek, hogy készítsem el az eredeti receptet is. Hamarosan...



Hozzávalók: 8 szelet fehér kenyér, 5 evőkanálnyi natúr krémsajt ( Mascarpone), kb. 10 dkg-nyi maradék sült csirkemell. A panírhoz: 3 tojás, 3 evőkanál tej, zsemlemorzsa, só, bors. A sütéshez olaj.
Elkészítése: A kenyérszeletek héját levágjuk, majd nyújtófával vékonyra nyújtjuk mindegyik szeletet. Egyik oldalukra kenünk kevés krémsajtot, teszünk rá a vékony- hosszúkás darabokra  vágott csirkemellből, majd mindegyik kenyérszeletet jó szorosan feltekerjük, egyenként belemártogatjuk a tejjel felvert, sóval és borssal ízesített tojásba, ezután zsemlemorzsába forgatjuk és a tekercseket bő, forró olajban kisütjük. Ezután konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk, majd kedvenc salátánkkal kínáljuk.


2 megjegyzés:

sedith írta...

Hű, de jó ötlet! :)
Bár ha jól emlékszem, meg is jelent valahol, és már ott is megcsodáltam! :)

Gál Edith írta...

Köszi, Druszám! :)
Amikor megláttam, én is ezt mondtam :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design