2015. július 5., vasárnap

Málna sorbet



Málna sörbet ( 4 személyre)


Hozzávalók: 2 kg friss málna, 1,2 dl méz, 2,5 dl víz, 50 ml frissen kifacsart citromlé.
Elkészítése: Az összes hozzávalót egy konyhai robotgépben összepűrésítjük, majd egy sűrű szitán átszűrjük, hogy a magvak ne kerüljenek a krémbe, ezután egy műanyag edénybe töltjük, fagyasztószekrényben kb. 1 órát fagyasztjuk, kivéve jól összekeverjük, ezután pedig újból kifagyasztjuk. Ezt a műveletet azért végezzük el többször, hogy jégszilánkok ne képződjenek a sörbetben. Tálalás előtt kb. 5 percig hagyjuk kissé olvadni, majd fagyikanállal adagoljuk és kínáljuk.


1 megjegyzés:

Roza írta...

Edit, ebben a hőségben... Szuper!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design