2016. március 20., vasárnap

Krémsajtos sárgarépatorta


Sárgarépa torta krémsajttal

Hozzávalók: a tésztához: 25-25 dkg liszt és reszelt sárgarépa, 20 dkg cukor, 4 tojás, 2 dl olaj, 1 teáskanál szódabikarbóna, ¼ teáskanál sütőpor, csipetnyi só; a krémhez 45 dkg natúr krémsajt, 30 dkg porcukor, 12 dkg vaj; a szóráshoz és díszítéshez 17 dkg pörkölt, durvára vágott dió.

Elkészítése: Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, kb. 5-10 perc alatt, hozzákeverjük az olajat, majd lassanként a sütőporral, szódabikarbónával és sóval átszitált lisztet. Ezután a megtisztított és almareszelőn lereszelt sárgarépát is a tésztához keverjük, majd két részre osztjuk, sütőpapírral ellátott tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. A krémhez jól kikeverjük a porcukorral a vajat, majd lassanként hozzáadjuk a krémsajtot, amivel tovább, habosra keverjük. Az időközben kisült piskótákat hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük. Az egyik tésztalapot tálaló/tortatálra helyezzük, megkenjük a krém egy részével, megszórjuk kevés dióval, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot, aztán bevonjuk a maradék krémmel. A torta oldalát és felső szélét megszórjuk a maradék dióval, majd hűtőszekénybe tesszük dermedni legalább 4 órára, de mégjobb ha egy éjszakára.

Másnap szeletekre vágjuk és tálaljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design