2018. november 4., vasárnap

Sárgaborsóleves sertéshússal




Hozzávalók ( 8 személyre): 50 dkg sertéshús, 15 dkg sárgaborsó, 5 krumpli, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 4 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors, zöldpetrezselyem.

Elkészítése: Az egy éjszakára beáztatott sárgaborsót a kockákra vágott hússal együtt főni tesszük kb. 3,5-4 liter vízben, amit sóval és borssal ízesítettünk. Csendes tüzön főzzük, mint a húslevest, közben többször levesszük róla a habot. Időközben a krumplit kockákra- az egyik sárgarépát pedig vékony szeletekre vágjuk. Amikor a borsó át van főve, a levesbe tesszük a krumplit és a sárgarépát és további kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Közben az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a megmaradt és lereszelt sárgarépát, együtt tovább pároljuk, majd hozzákeverjük a nagyon apróra vágott fokhagymát is és együtt készre pároljuk. Meghintjük egy evőkanálnyi frissen aprított zöldpetrezselyemmel, majd ezt a keveréket a levehez adjuk. Addig főzzük a levest, míg minden hozzávaló szépen megpuhul, időközben ellenőrizzük az étel sósságát és ha szükséges még ízesítjük. Amikor a leves készen van, levesszük a tűzről és meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel és kínáljuk.




0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design