2018. november 28., szerda

Hagymás sajtos párnácskák



Hagymás-sajtos párnácskák


Hozzávalók: 80 dkg leveles tészta, 2 nagy hagyma, 1 teáskanálnyi frissen aprított kakukkfű, 2 dl húsalaplé, 5 dkg vaj, só és bors; a tetejére felvert tojás és reszelt sajt.
Elkészítése: A forró vajban megpároljuk, majd megpirítjuk a vékony szeletekre vágott hagymát. Meghintjük a kakukkfűvel, majd felöntjük a húsalaplével és addig pároljuk, míg elfővi a levet, közben szükség szerint ízesítjük sóval és borssal. Ekkor levesszük a tűzről és hagyjuk kissé hűlni. Ezidő alatt négyzeteket vágunk ki az időközben kiolvadt és kissé kinyújtott leveles tésztából. Mindegyik kockát megkenjük felvert tojással, a közepébe teszünk egy-egy teáskanálnyi hagymát, majd a párnácskákat sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük. A sütőből kivéve mindegyiket meghintjük kevés reszelt sajttal és a sütőbe visszatéve, további 5-10 perc alatt készre sütjük. Azonnal kínáljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design