2010. február 26., péntek

JOGHURTOS- VANILIA KRÉMES SÜTI



4 egész tojást habosra kavarunk 1 bögre cukorral, csipetnyi sóval, 1kk -citromlében feloldott- szódabikarbónával, fél bögre olajjal, 1,5-2 bögre joghurttal és 3,5 bögre liszttel. A tésztát jól összekeverjük, végül kettőbe osztjuk. Egyik felébe teszünk egy csomag vaniliás cukrot, másik felébe pedig rumesencet és 1ek kakaót. Sütőpapirral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát, villával kicsit elkavargatjuk, hogy erezett mintázatú legyen és tűpróbáig sütjük. Amig hűl, elkészitjük a krémet: egy jó habosra elkészitett vanilia krém. Ez lehet készen vett( 2,5dl hideg tejjel habosra keverni a krémport), vagy lehet egyénileg is késziteni. Nagyon ritkán szoktam készen venni sütikrémet, de most mindenképpen akartam ragaszkodni a recepthez, ezért megvettem a boltban. Szóval e krém három-negyedét a kettőbe vágott süti alsó lapjára tesszük, a megmaradt részt rákenjük a felső lapra, a krémet megszórjuk kókuszreszelékkel, majd tetszés szerinti gyümölcsökkel kidiszitjük a sütit. Jelen esetben narancsot használtam. A recept mandarint vagy narancsot ir elő.

8 megjegyzés:

egycsipet írta...

Nagyon gusztán néznek ki a szeletek, úgy elcsennék egyet közülük! :)

Andi/cuki írta...

Nagyon guszta,finom is lehet!:-))

Mónika írta...

Ez csak fincsi lehet!

Gál Edith írta...

Egycsipet köszönöm :)

Gál Edith írta...

Andicuki, igen nagyon finom!
Köszönöm!

Gál Edith írta...

Mónika, igy van.

szannalina írta...

Szebbnél- szebb és finomabbnál- finomabb süteményeket készítesz!

Gál Edith írta...

Szannalina,köszönöm:))

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design