2010. február 3., szerda

TÓTGALUSKA avagy SZTRAPACSKA




Nagyon könnyen készithető étel ez is. 1 kg reszelt burgonya szükséges hozzá, kb.40 dkg liszt, 1 tojás, só és bors izlés szerint. Ezeket összedolgozzuk és fővő, sós vizbe galuskákat szaggatunk belőle. Abban az esetben, ha a galuska nem áll össze, teszünk bele még lisztet. Miután a galuskák megfőttek, kivéve a vizből leöntjük kisült füstölt szalonna zsirjával,összekeverjük párolt savanyú káposztával és a szalonnapörccel megszórva kináljuk.

12 megjegyzés:

Andi írta...

De istenien néz ki!!!
Kedvet kaptam hozzá...

Edó írta...

Jaj,ezt en is megkivantam:)

Judith írta...

Na, mostmar megvan a recept! Hamarosan meglesz nalunk is!

Ottis írta...

Finom,biztos! Én is ki kell próbáljam káposztával!

Zsiri írta...

Érdekes, nem tudtam, hogy a sztrapacskát így is hívják :-)

Gál Edith írta...

Andi! Ha elkészited, szerintem nem fogsz csalódni. Ugy értettem Anyukámtól, hogy lehet túróval is párositani, szerintem úgy is nagyon fincsi lehet...

Gál Edith írta...

Edó, mindent bele!

Gál Edith írta...

Ok Udikám, kiváncsi vagyok a zurad véleményére:)))

Gál Edith írta...

Ottis! Láttam, hogy a közelmúltban te is készitettél ( akkor még nem tudtam, hogy a mi konyhánk "vendége" is lesz ez a kaja) és akkor akartam irni neked, hogy ez nagyon guszta! Nekem éppen nem volt túróm itthon, ezért készült savanyú káposztával.
Igy is nagyon finom lett!

Gál Edith írta...

Zsiri! Apukáméknál otthon igy nevezték és igy maradt meg nekünk is. Én meg csak "asszonykorom" óta ismerem a "sztrapacska" elnevezést:)

szepyke írta...

Jesszusom, ezek a képek... Mekkorát nyeltem, te jóóóóóóóóó ég!:)

Gál Edith írta...

Szepyke, de aranyos vagy:))
Az az igazsag, hogy nekem, nekunk NAGYON izlett!!!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design