2010. február 19., péntek
KRANTZ
Nagyon régen kinéztem már magamnak ezt a sütit. Most elkészitettem unokahugomnak.
Eredetileg nem ez a süti alapja, de mivel nekem már nagyon bevált a vizes piskótám, most is ezzel készitettem ezt az édességet.
6 tojás fehérjét 10ek vizzel kemény habbá verünk, hozzáadunk 30dkg cukrot, a 6 tojás sárgáját és 1 sütőporral, 3ek kakaóval elkevert 30dkg lisztet. Sütőpapiros tepsiben, előmelegitett sütőben, tűpróbáig sütjük.
Krém: összekeverünk 4ek lisztet, 30dkg cukrot és 5dl tejet adunk hozzá. Kicsi lángon besűritjük, majd langyosra hűtjük. Végül összekeverjük egy kocka Rama margarinnal, 15dkg darált dióval és 1 vaniliás cukorral. A krémmel megtöltjük és bevonjuk a 2 lapba vágott piskótát.
Karamell: 20dkg cukrot karamellizálunk, hozzáadunk 10dkg durvára vágott diót, olajozott lapra öntjük, hagyjuk megkeményedni, apróra törjük, végül pedig ledaráljuk és behintjük vele a süti tetejét és az oldalait.
Nagyon nagyon finom sütemény.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Ilyen bevonatú süteményt ettem valahol és nagyon ízlett!
Hi- hi- hi, most fedeztem fel, hogy még létezik egy gasztro testvérpáros!
Mmm, fincsi lehet! :)
Ez anyukám egyik kedvenc sütije, elég sokszor készíti, szerintem is nagyon finom!
Szannalina, aranyos vagy! :)) Igen, nagyon finom lett a torta.
Én is örülök az ilyen gasztro "dolgoknak" :)
Egycsipet igen, tényleg FINOM!!
Ottis, :))
Hu, de jol nez ki! Ezt ki fogom probalni, esetleg kisebb meretu tepsiben. Gratulalok!
Köszi, Hugi! Kinézetre se semmi, de az ize...:)))NAGYON NAGYON FINOMMMMMMM!!
Megjegyzés küldése