Nagyon könnyen készithető étel ez is. 1 kg reszelt burgonya szükséges hozzá, kb.40 dkg liszt, 1 tojás, só és bors izlés szerint. Ezeket összedolgozzuk és fővő, sós vizbe galuskákat szaggatunk belőle. Abban az esetben, ha a galuska nem áll össze, teszünk bele még lisztet. Miután a galuskák megfőttek, kivéve a vizből leöntjük kisült füstölt szalonna zsirjával,összekeverjük párolt savanyú káposztával és a szalonnapörccel megszórva kináljuk.
2010. február 3., szerda
TÓTGALUSKA avagy SZTRAPACSKA
Nagyon könnyen készithető étel ez is. 1 kg reszelt burgonya szükséges hozzá, kb.40 dkg liszt, 1 tojás, só és bors izlés szerint. Ezeket összedolgozzuk és fővő, sós vizbe galuskákat szaggatunk belőle. Abban az esetben, ha a galuska nem áll össze, teszünk bele még lisztet. Miután a galuskák megfőttek, kivéve a vizből leöntjük kisült füstölt szalonna zsirjával,összekeverjük párolt savanyú káposztával és a szalonnapörccel megszórva kináljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
12 megjegyzés:
De istenien néz ki!!!
Kedvet kaptam hozzá...
Jaj,ezt en is megkivantam:)
Na, mostmar megvan a recept! Hamarosan meglesz nalunk is!
Finom,biztos! Én is ki kell próbáljam káposztával!
Érdekes, nem tudtam, hogy a sztrapacskát így is hívják :-)
Andi! Ha elkészited, szerintem nem fogsz csalódni. Ugy értettem Anyukámtól, hogy lehet túróval is párositani, szerintem úgy is nagyon fincsi lehet...
Edó, mindent bele!
Ok Udikám, kiváncsi vagyok a zurad véleményére:)))
Ottis! Láttam, hogy a közelmúltban te is készitettél ( akkor még nem tudtam, hogy a mi konyhánk "vendége" is lesz ez a kaja) és akkor akartam irni neked, hogy ez nagyon guszta! Nekem éppen nem volt túróm itthon, ezért készült savanyú káposztával.
Igy is nagyon finom lett!
Zsiri! Apukáméknál otthon igy nevezték és igy maradt meg nekünk is. Én meg csak "asszonykorom" óta ismerem a "sztrapacska" elnevezést:)
Jesszusom, ezek a képek... Mekkorát nyeltem, te jóóóóóóóóó ég!:)
Szepyke, de aranyos vagy:))
Az az igazsag, hogy nekem, nekunk NAGYON izlett!!!
Megjegyzés küldése