2010. október 13., szerda
BANÁNOS-KRÉMES PALACSINTA
Ez a reci is kiskőrösi nagynénimtől van.
Hozzávalók: 8-10 palacsinta, 1 citrom, 1 tk. vanilia eszencia, 6 dl tej, 1 tojás, 4 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 1 vaniliás pudingpor, rumeszencia, 2 banán, 1 tasak vaniliás cukor.
5 dl tejet felforralunk kevés citromhéjjel és a vanilia eszenciával, majd 10 percig lefedve pihentetjük. A 4 tojássárgáját eldolgozzuk 6 dkg porcukorral és a pudingporral, hozzáöntjük a tejet, kis lángon besűritjük, majd kihűtjük és hozzáöntjük a rumot is. A banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk és meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A palacsintákat megkenjük a krémmel, megszórjuk banán karikákkal, szorosan felcsavarjuk, majd félbevágjuk. Vajjal kikent tálba helyezzük őket.
Az öntethez simára keverjük az egész tojást 4 dkg porcukorral, a vaniliás cukorral, aztán hozzáadjuk a megmaradt tejet. A palacsintákra locsoljuk, majd előmelegitett sütőben pirulásig sütjük (kb. 30 perc). Keveset pihentetjük, aztán megszórjuk porcukorral és melegen -de nem forrón- tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik, szóval kell 4 egész tojás+ 4 sárga?
Nem Jutka, csak 4 tojássárgája és 1 egész tojás.
Nagyon jól hangzik biztos kiprobálom!:)
Cakeni, örülök, h tetszik :)
Hát most ennék belőle szívesen .-)Kár hogy olyan messze laksz!
Ez igen nagyon finom lehet
Ahh, de tuti recept!:)
Ottis :)
Bianka, igy van. Szerintem is nagyon finom.
Ildy, köszi :)
Megjegyzés küldése