Hozzávalók: 2,5 dkg vaj, 1 nagyobb burgonya, 1 db vöröshagyma, 1 liter zöldségleves, 50 dkg karfiol, 1 dl tejszin, só, bors, kevés petrezselyemzöld. A sajtgombóchoz: fél dl tej, 2,5 dkg vaj, 3 dkg liszt, 1 felvert tojás, 2 ek reszelt sajt, kevés szegfűbors, só.
2,5 dkg vajban megpároljuk a megtisztitott, apróra vágott hagymát, rátesszük a kisebb kockákra vágott burgonyát, együtt puhára pároljuk, majd felöntjük a zöldséglevessel és a levesbe tesszük a megtisztitott, rózsáira bontott karfiolt. 15-20 percig főzzük.Közben elkészitjük a sajtgombócokat: a tejet a vajjal felmelegitjük, majd amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk a lisztet és gyorsan elkeverjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tésztához adjuk a csipetnyi sóval felvert tojást, a szegfűborsot és a reszelt sajtot. Ezekkel is elkeverjük, majd gombócokat formázunk kiskanállal, amiket sütőpapirral ellátott tepsibe teszünk és előmelegitett sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük.Miután a karfiol puhára főtt, a levest pűrésitjük, hozzáadjuk a tejszint és szükség szerint még izesitjük. Tálaláskor a sajtgombócokkal és apróra vágott petrezselyemzölddel kináljuk.
8 megjegyzés:
Nagyon finom lehet
Hu de guszta Edith!Nekem is van olyan zöld csészém:P
Ez nekem nagyon tetszik :) !
Mindenkinek köszönöm!!
Nagyon jo az uj blogruha!
Tetszik? Örülök!!
Pussz.
Megkóstolnám szívesen!
Dia :)
Megjegyzés küldése