Hozzávalók: 12,5 dkg meggy, málna és ribizli, 2 dl+1, 25 dl meggylé, 3 ek cukor, 3 dkg étkezési keményítő, 1 rúd fahéj.
A gyümölcsöket megmossuk, a meggyet kimagvaljuk, a ribizli szemeket leszedegetjük a szárakról. A 2 dl gyümölcslét összekeverjük 2 ek cukorral, beletesszük a fahéjat és felforraljuk. Ezután adjuk hozzá a ribizlit és a meggyet, majd 2-3 percig forraljuk. A maradék meggylével simára keverjük a keményítőt, hozzáöntjük a fahéjas meggyléhez, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a keverék besűrűsödik. Most adjuk hozzá a málnát és -ha szükséges- utánaizesitjük cukorral. Levéve a tűzről hagyjuk kihűlni, kivesszük belőle a fahéjat és poharakba öntve, hűtőszekrényben jól lehűtjük.
5 megjegyzés:
Nagyon finom
birizli? ilyenkor? hú, de megkívántam. kedvencem a fehér, sajna a mi olyan bokrunk kimúlt.
Áh, ez gyönyörű! :) Esetleg a pohárból kiborítva is működik?
Csudajó!!
Bianka, igy van!
Éva, itt nálunk már terem...:)
Egycsipet, nagyon köszönöm! Nem tudom, hogy ki lehet-e boritani, de az a véleményem, hogyha ugyanúgy járunk el mint a Panna Cottánál, akkor -szerintem- működik.
Foodafok, igy igaz!
Megjegyzés küldése