2011. június 24., péntek

Sonkás-sajtos piritott kenyér


Hozzávalók: 4 szelet ún. „parasztkenyér”, 4 szelet sonka, kb. 10 dkg-nyi kenhető sajt, 4 ek olivaolaj, 3 ek baracklekvár, 1 ek Dijoni mustár.


2-2 szelet kenyeret megkenünk a sajttal, ráhelyezünk 2-2 szelet sonkát, a kenyérszeleteket egymásra helyezzük, majd nagyon kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalukat. Közben elkészítjük a „mártást”: a baracklekvárt elkeverjük a Dijoni mustárral. A megpirított kenyérszeleteket félbevágjuk és a szósszal kínáljuk.


Forrás: innen

5 megjegyzés:

Edó írta...

Hú,ez milyen jól hangzik!!Mostanában rengeteg pirított szendvicset eszünk,jól jött ez a változat!Szép a blogod és gyönyörű ez a fotó is!

Gál Edith írta...

Nagyon köszi Edó!:)

Márti írta...

Nagyon fincsi, én már ettem, igaz a barackos mustár nélkül, de szívesen megkóstolnám így is!

Bianka írta...

Tényleg nagyon finom lehet és nagyon tetszetős a kép

Ottis írta...

Nagyon guszta!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design