2011. november 3., csütörtök

Diós túrógombóc


Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 6 evőkanál porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 dl tej, 4 evőkanál búzadara, 10 dkg mazsola; a hempergetéshez 15 dkg pirított, darált dió; a tálaláshoz: baracklekvár.

Elkészítése: A tejből, a búzadarából, a cukorból és a vaníliás cukorból sűrűbb tejbegrízt főzünk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután belekeverjük az áttört tehéntúrót, a forró vízben áztatott, majd leszűrt mazsolát és a citromhéjat. A masszából diónagyságú gombócokat formázunk, meghempergetjük a darált dióban, és baracklekvárral kínáljuk.



3 megjegyzés:

Jutka írta...

Jajj de jóó, nagyon finom lehet!

Bianka írta...

Ötletes nagyon finom

Sz. Zita írta...

Hmm, ez nagyon finom lehet, ki kell próbáljam :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design