Volt fél kilónyi friss tehéntúróm és szerettem volna valami édességet - de sütés nélkülit- készíteni belőle. Itt találtam erre a nagyon finom és nagyon gyors receptre. El is készítettem és tanusitom, hogy nagyon-nagyon finom! Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók: 500 g tehéntúró, 5 dl tej, 12 dkg gríz, 5 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor. A hempergetéshez: kókuszreszelék. A málnaszószhoz: 25 dkg friss vagy fagyasztott málna, 3-4 evőkanál cukor, néhány csepp citromlé, kb. 2 kiskanál étkezési keményítő.
Elkészítése: A tejből, cukorból és grízből tejbegrizet főzünk, hagyjuk kissé kihűlni, majd ekkor hozzákeverjük a túrót és a vaníliás cukrot. Gombócokat formázunk, amiket meghempergetünk kókuszreszelékben és lecsorgatunk málnaszósszal. A málnaszószhoz a málnát a cukorral és a citromlével felfőzzük, szűrőn átpasszírozzuk, majd újból visszatéve a tűzre, belekeverjük a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Felforraljuk, hagyjuk langyosra hűlni és ezután meglocsoljuk vele a gombócokat.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése