Hozzávalók: 15-20 dkg apró savanyú káposzta, 50 dkg
krumpli, 15 dkg húsos szalonna, 2 vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 7,5 dl zöldség
alaplé, 1 dl tejszín, 1 kiskanál mustár, 1 babérlevél, 1 kiskanálnyi köménymag,
1 csokor snidling, só, bors.
Elkészítése: A meghámozott krumplit kockákra vágjuk. Az
apróra vágott hagymát az olajban megpároljuk, hozzáadjuk a krumplit és együtt
kb. 10 percig, lefedve pároljuk. Ezután hozzáadjuk a savanyúkáposztát, a
babérlevelet és a zöldségalapével felöntve főzzük kb. 10 percig. Külön
megpirítjuk a nagyobb kockákra vágott szalonnát, majd hagyjuk konyhai
papirtörlőn felitatni róla a zsiradékot. A tejszínt összekeverjük a mustárral
és hozzáöntjük a főzelékhez, összeforraljuk, majd izesitjük szükség szerint
sóval, borssal és köménymaggal és készre főzzük. Megszórjuk az apróra vágott
snidlinggel és a ropogós szalonnakockákkal és készen is van.
2 megjegyzés:
Szeretem ami savanyú káposztával készül.:)
Finom szerintem is! :)
Megjegyzés küldése