2013. április 16., kedd

Citromos, levendulás sütemény


Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 25 dkg liszt, 10 dkg darált dió, 2 teáskanál zúzott levendula virág, 2 teáskanál reszelt citromhéj. A krémhez: 20 dkg cukor, 5 dkg liszt, fél teáskanál szódabikarbóna, 4 tojás, 1 dl frissen csavart citromlé. A tepsi kikenéséhez margarin és liszt.

Elkészítése: Habosra keverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a darált dióval, a citromhéjjal és a levendula virággal összekevert lisztet. Egy megfelelően előkészített tepsibe nyomkodjuk a masszát és előmelegített sütőben kb.10 percig elősütjük. Nem szabad megbarnulnia a tésztának!! Ezidő alatt elkészítjük a krémet: a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet és a citromlevet. Összekeverjük és ezt a krémet a sütőből kivett forró tésztára kenjük, majd visszatesszük a sütőbe és további 20-25 perc alatt a süteményt készre sütjük. Miután kihűlt, szeletekre vágva kínáljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design