Hozzávalók: 50 dkg csirkeszárny, 1 kötet húsleveshez való zöldség, 2 burgonya, 1 vöröshagyma, 2 szál tárkony, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 1,5 dl tejföl, citromlé, só, bors, ételizesitő.
Elkészítése: A megmosott, megtisztított szárnyakat a
megmosott, megtisztított és apróra vágott zöldségekkel, apróra kockákra vágott
hagymával, a kockákra vágott krumplikkal és a sóval, a borssal, az
ételizesitővel együtt lassú tüzön –mint
a húslevest- megfőzzük. Amikor a hús félig meg van főve, a levesbe tesszük a
tárkonyt és együtt főzzük. A végén egy habarást készítünk a lisztből és a
tejből, behabarjuk vele a levest, felfőzzük,
majd a levesből néhány evőkanálnyival elkeverjük a tejfölt, ezt is a
leveshez adjuk és azonnal lezárjuk a tüzet alatta. Citromlével és szükség szerint
még sóval, borssal izesithetjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése