2013. április 19., péntek

Tárkonyos csirkeragu leves



Hozzávalók: 50 dkg csirkeszárny, 1 kötet húsleveshez való zöldség, 2 burgonya, 1 vöröshagyma, 2 szál tárkony, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 1,5 dl tejföl, citromlé, só, bors, ételizesitő.

Elkészítése: A megmosott, megtisztított szárnyakat a megmosott, megtisztított és apróra vágott zöldségekkel, apróra kockákra vágott hagymával, a kockákra vágott krumplikkal és a sóval, a borssal, az ételizesitővel  együtt lassú tüzön –mint a húslevest- megfőzzük. Amikor a hús félig meg van főve, a levesbe tesszük a tárkonyt és együtt főzzük. A végén egy habarást készítünk a lisztből és a tejből, behabarjuk vele a levest, felfőzzük,  majd a levesből néhány evőkanálnyival elkeverjük a tejfölt, ezt is a leveshez adjuk és azonnal lezárjuk a tüzet alatta. Citromlével és szükség szerint még sóval, borssal izesithetjük.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design