2013. április 25., csütörtök

Zöldbableves sertéshússal



Hozzávalók: kb. 10-15 dkg kész sertéspörkölt, 40 dkg fagyasztott vagy konzerv zöldbab, 1 vöröshagyma, 3 evőkanál liszt, kevés olaj, 2 dl tejföl, 1 evőkanál darált paprika, só, bors, pirospaprika, kevés vágott zöldpetrezselyem.

Elkészítése: A zöldbabot sós, forrásban levő vízben puhára főzzük, ezidő alatt elkészítünk egy hagymás-paprikás rántást, amit felengedünk kb.2 dl vízzel és ezzel a rántással besűrítjük a levest, amit szükség szerint izesitünk sóval, borssal és a darált paprikával. Ezután tesszük a levesbe a kész pörköltet, hagyjuk felforrni, majd a leveshez öntjük az előzőleg 3 evőkanál levessel elkavart tejfölt. Összekavarjuk, azonnal levesszük a levest a tűzről és meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
Megjegyzés: A sertéspörkölt helyett használhatunk felszeletelt debreceni- vagy főző kolbászt is. Illetve a tejföl helyett használhatunk tejet, de ebben az esetben a tejet a rántáshoz adjuk, azzal keverjük el. 


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design