Hozzávalók: kb. 10-15 dkg kész sertéspörkölt, 40 dkg
fagyasztott vagy konzerv zöldbab, 1 vöröshagyma, 3 evőkanál liszt, kevés olaj,
2 dl tejföl, 1 evőkanál darált paprika, só, bors, pirospaprika, kevés vágott
zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A zöldbabot sós, forrásban levő vízben
puhára főzzük, ezidő alatt elkészítünk egy hagymás-paprikás rántást, amit
felengedünk kb.2 dl vízzel és ezzel a rántással besűrítjük a levest, amit
szükség szerint izesitünk sóval, borssal és a darált paprikával. Ezután tesszük
a levesbe a kész pörköltet, hagyjuk felforrni, majd a leveshez öntjük az
előzőleg 3 evőkanál levessel elkavart tejfölt. Összekavarjuk, azonnal levesszük
a levest a tűzről és meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
Megjegyzés: A sertéspörkölt helyett használhatunk
felszeletelt debreceni- vagy főző kolbászt is. Illetve a tejföl helyett
használhatunk tejet, de ebben az esetben a tejet a rántáshoz adjuk, azzal keverjük
el.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése