Hozzávalók:
A zabpelyhes réteghez: 1 evőkanál vaj, 5-5 dkg dió és zabpehely, csipetnyi só.
A tejszínes réteghez: 2 dl tejszín, 3 evőkanál méz. Még szükségünk van 30 dkg
fagyasztott erdei gyümölcsre.
Elkészítése:
Egy forró serpenyőben felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk benne a diót és a
zabpelyhet, folytonosan kavargatva. Ezután, kivéve a serpenyőből, meghintjük a
sóval és összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd izesitjük és
összekeverjük a mézzel. Ezután magas poharakban elkezdjük a rétegezést: a pohár
aljába teszünk kevés gyümölcsöt, rájuk halmozunk kb.2 evőkanálnyi tejszinhabot,
amit meghintünk az apróra tort dió és zabpehely keverékével. Most újból egy
gyümölcs réteg következik, amire tejszínt kanalazunk és a rétegezést addig
folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére tejszín kerüljön, amit
meghintünk zabpehellyel, közepébe pedig egy szem meggyet helyezünk.
Azonnal
kínáljuk.
2 megjegyzés:
Húúú, de jól néz ki!!! Fincsi:-))
Köszi:)
Megjegyzés küldése