2014. augusztus 20., szerda

Citromlekváros rongyos kifli


Ez a második rongyos kifli, amit készítettem. Most is Limara receptjét vettem alapul, de kicsit változtattam rajta. Első esetben pontosan az előirt recept szerint készítettem, úgy is nagyon finom volt.

Hozzávalók: 70 dkg liszt, 2 tojás, 5 evőkanál cukor, 2 dl natúr joghurt, 2 dl tejsavó, 1 evőkanál szárított élesztő, csipetnyi só. A kenéshez 25 dkg hideg vaj, 1 tojás.

Elkészítése: A lisztet összekeverjük az élesztővel és a cukorral, majd a tojásokkal és a joghurttal elkevert tejsavóval kidolgozzuk, közben adjuk hozzá a sót is. Jól kidolgozzuk, majd lefedve hagyjuk duplájára kelni. Időközben a hideg vajat lereszeljük és 7 részre osztjuk. Ezután lisztezett felületen a tésztát átgyúrjuk, majd 8 részre osztjuk. Mindegyik darabot kör alakúvá nyújtjuk és egymásra tesszük, mindegyiken külön-külön egyenletesen elosztva a vajat. A legutolsó darab tésztára nem teszünk vajat. Most ezt a tésztát vékonyra nyújtjuk ( ha túl nagy lenne, két részre osztjuk) és 10-10 cikkbe vágjuk, mindegyiket kiflivé sodorjuk, megtöltve citromlekvárral/kedvenc lekvárunkkal. Sütőpapírral ellátott tepsiben hagyjuk őket kétszeresre kelni, ezután megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.



Megj. Természetesen nem csak citromlekvárral tölthetjük, mindenképpen kemény lekvár legyen a töltelék, ellenkező esetben kifolyhat a sülésnél. Töltelékként még megfelel a darabokra vágott rahát, csokoládé/mogyorókrém.

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design