2014. augusztus 26., kedd

Sörben pácolt grillezett kolbász









Hozzávalók: 70 dkg friss kolbász, 7 dl sör, 6 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb vöröshagyma, 1 evőkanál olaj. A sütéshez olaj.

Elkészítése: A szeletekre vágott kolbászokat egy nagyobb edénybe tesszük, rájuk öntjük a sört és a megtisztított és apróra felvágott fokhagymát. Lefedve, 1 órán át a hűtőszekrényben pácoljuk. A megtisztított vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk és egy serpenyőbe tesszük. A hagymára tesszük a hűtőből kivett kolbász karikákat, ráöntjük a páclevet és közepes lángon forráspontig hevítjük, ezután pedig további 4-5 perc alatt megpároljuk a kolbászt. Ezután a kolbászt kivesszük a léből és hagyjuk teljesen megszáradni. Ezidő alatt egy tárcsát jól felmelegítünk, majd a kolbászokat olajban kb. 4-6 perc alatt átsütjük. Kivéve hagyjuk a kolbászokat pihenni kb. 3 percig, ezután kenyérrel és káposzta salátával vagy kedvenc salátánkkal kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design