2014. augusztus 15., péntek

Grillezett csirke mázas szósszal









Hozzávalók: A húshoz: 1,5 kg csirke alsócomb,  1 evőkanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 citrom lereszelt héja, kevés olaj, só, frissen őrölt bors. A szószhoz: 5 evőkanál ketchup, másfél citrom frissen kifacsart leve, 2 evőkanál fehérbor ecet, 2 evőkanál méz, 1 gerezd fokhagyma, frissen őrölt bors.

Elkészítése: A megmosott és megszárított combokon óvatosan fellazítjuk a bőrt. A pirospaprikát összekeverjük a finomra lereszelt fokhagymával, a citromhéjjal, sóval, borssal és nagyon kevés ( 1 evőkanálnyi) olajjal, majd e massza felét óvatosan a hús és a bőr közé „gyömöszöljük”, a megmaradt masszával pedig jól megmasszírozzuk a hús darabokat. Ezután grill sütőn a combokat kisütjük, ezidő alatt pedig elkészítjük a szószt: összekeverjük a hozzávalókat, majd nagyon kis lángon, folyamatosan kavarva felforraljuk. Ezzel a szósszal megkenjük a combokat, majd vegyes salátával körítve, azonnal kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design