2017. október 23., hétfő

Rozmaringos-fokhagymás-boros csirkecombok





Hozzávalók ( 4 személyre): 4-4 alsó- és felső csirkecomb, 1 kg krumpli, 2,5 dl fehérbor, 1 hagyma, 2 evőkanálnyi frissen aprított rozmaring, 3 gerezd fokhagyma, só és bors; a tál kikenéséhez olaj.

Elkészítése: A húsdarabokat sóval és borssal ízesítjük, majd a vékony szeletekre vágott hagymával, az apróra vágott fokhagymával és a rozmaringgal összekeverjük és hűtőszekrényben hagyjuk pácolódni legalább 3 órán keresztül, de még jobb, ha egy egész éjszakáig hagyjuk. Másnap a combokat mindenestől egy kiolajozott sütőtálba tesszük, körérakjuk a kockákra vágott és sóval, borssal ízesített krumplit, majd előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A sütőből kivéve a hús alá öntünk 1,5 dl bort, majd visszatéve a sütőbe, további kb. 15 percig sütjük. Ekkor újból kivesszük a sütőből és a krumplit óvatosan megforgatjuk, hogy mindenütt átsüljön. Hozzáöntjük a megmaradt bort is, végül pedig további kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve azonnal kínáljuk.




0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design