2017. október 21., szombat

Hajtogatott krémsajtos pogácsa

Itt vagyok egy jó kis szünet után :)
Köszönettel tartozom egy nagyon nagyon kedves ismerősömnek, akivel akárhányszor találkozok, mindig bátorít, hogy folytassam a blogírást.
Köszönöm Lili a bátorítást és a mindig kedves szavakat! :)



Hozzávalók: 1 kg liszt, 60 dkg natúr krémsajt, 25 dkg vaj, 2-2 dl tej és tejföl, 2 tojás, 2 evőkanál porélesztő, 1,5 evőkanál só; a kenéshez tojás, a szóráshoz reszelt sajt.


Elkészítése: A tésztát délután állítjuk össze. A lisztben elkeverjük a sót és az élesztőt, majd elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a krémsajtot, a tojást, végül pedig a langyos tej-tejföl keveréket. A tésztát jól kidolgozzuk, majd két részre osztjuk. Egyik részt hűtőszekrényben tartjuk felhasználásig; a másikat kétszer hajtogatjuk, ( a hajtogatások között 1 óra teljen el, mialatt a tésztát hideg helyen tartjuk), ezután egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, másnap még egyszer hajtogatjuk, végül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, a pogácsákat tepsibe téve hagyjuk pihenni 1 órát, majd előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. A másik tésztadarabbal ugyanígy járunk el.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design