2017. október 28., szombat

Zöldhagymás virslis lepények




Hozzávalók ( 4 személyre): 4 tojás, 4 virsli, 2 sárgarépa, 3 szál zöldhagyma, 3 evőkanál liszt, kb. 50 ml tej ( csak ha szükséges), só és bors; a sütéshez olaj; a tálaláshoz zöldhagymás paradicsom saláta.


Elkészítése: A megtisztított sárgarépát lereszeljük, a zöldhagymát és a virslit vékony karikákra vágjuk, a felvert tojásokat sóval, borssal és a liszttel összekeverjük. A tojáshoz adjuk a lereszelt sárgarépát, a virslit és a zöldhagymát, jól összekeverjük, majd a ha tészta túlságosan sűrű lenne, akkor kevés tejjel higítjuk. Evőkanál segítségével lepényeket kanalazunk a tésztából, amiket forró olajban mindkét oldalukon kisütünk, végül paradicsom salátával vagy kedvenc salátánkkal kínáljuk.

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design