2017. október 25., szerda

Sárga püspökkenyér olajjal




Hozzávalók ( 1 rúdhoz): 6 tojás, 25 dkg porcukor, 7 evőkanál olaj, 25 dkg liszt, 1 teáskanál vanília kivonat, 1 citrom reszelt héja; a szóráshoz porcukor.

Elkészítése: Fokozatosan adva hozzá a cukrot, az egész tojásokat kb. 30 perc alatt habos-krémes állagúvá verjük. Ekkor adjuk hozzá a vanília kivonatot, a reszelt citromhéjat, az olajat és további 10 percig habosítjuk. Óvatosan belekeverjük a lisztet, majd egy sütőpapírral ellátott formába öntjük és előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, tetejét porcukorral meghintjük, majd szeletekre vágva kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design