2010. március 19., péntek

BÉCSI MEGGYES SÜTEMÉNY



4 tojás fehérjéhez adunk 4 ek vizet, 8 ek cukrot, kemény habbá verjük, aztán hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, végül pedig 1 sütőporral és 1 ek kakaóval elkevert 7 ek lisztet. Előmelegitett sütőben, kizsirozott, kilisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. Közben beáztatunk 10 g zselatint a krémhez. 4 tojássárgáját habosra keverünk 10 dkg cukorral, kevés rumesencet adva hozzá, gőz fölött süritjük, aztán pedig jól kihűtjük. Majd adunk hozzá 10 dkg durvára vágott csokit, az áztatott és felolvasztott zselatint és 4 dl tejszin felvert habját. Kevés ideig a hűtőbe tesszük, aztán rákenjük a sütire. Ebbe a krémbe nyomogatunk meggyszemeket, végül pedig az egészet meghintjük csokireszelékkel. Ujból hűtőbe tesszük kb.3 órára, aztán tálaljuk.

21 megjegyzés:

Piroska írta...

Te mire készülsz ennyire??? eljegyzés???menyegző??? Mert ha nem, szólj, hogy ugorjunk be ezeket meg enni. Jó sütkérezést..

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

egycsipet írta...

De jól néz ki, finom lehet!

Zsuzsa írta...

Ez nagyon tetszik!!! ki kell próbáljam:)
Egyébként mindegyik, nagyon tetszik!:)
Ha nem laknátok olyan messze, elmennék megkóstolni:)

Moha írta...

Ez nagyon jól hangzik,csoki-meggy,csak finom lehet!

Gál Edith írta...

Piroska! Az első cikkben megemlitettem, hogy van egy kis lelkes csapat, amelynek én is a tagja vagyok és havonta jelenik meg az "Erdélyi Konyha" nevezetű gasztronómiai magazin, amibe küldünk recepteket. Ezek lesznek a "locsolkodó sütik".
Attól még beugorhattok...:)))
Várunk sok szeretettel :))

Gál Edith írta...

Bianka, igen. Nagyon finom lett :)

Gál Edith írta...

Egycsipet, köszi. Tényleg finom :)

Gál Edith írta...

Drága Zsuzsám! Egy városban lakunk!! Szerintem az nincs is olyan messze :)))Várlak Téged is akármikor, sok sok szeretettel:)))

Gál Edith írta...

Moha! Nekem is egyik kedvencem a csoki-meggy páros! Bármikor jöhet az ilyen -de másféle- süti is. Nálunk legtöbb süti nem éri meg a másnapot :))

Ottis írta...

Mennyi finom süti egyszerre, ez igen!Azt sem tudom melyiket kívánom jobban, rég nem sütöttem .-)Nagyon guszták!!!

Brigitta írta...

Jaj,ezt el kell mentenem,menten,istenien hangzik!.))És látszik!:))

Brigitta írta...

Ez lapzselatin,ugye? Simával is lehet,igaz? Abból mennyit?
Köszi!

Gál Edith írta...

Ottis drága, nagyon köszi :)

Gál Edith írta...

Brigitta, köszi szépen :)
Én eddig nem használtam lap formájában zselatint. Igaz, olyan is található Aradon, de én Dr.Oetker márkájút használok, ami 10g egy csomag.

Brigitta írta...

Bocsánat,nem akarnék értetlenkedni,csak itt a lapzselatintra szokták mondani,hogy áztatják,ezért kérdeztem meg.
Már csak azt kérdezném,hogy miben,és mennyi folyadékban oldod fel?

Gál Edith írta...

Semmi baj :) A sima zselatint is mindig áztatom, aztán 1 dl hideg vizben oldom fel. A 10 gr-os zselatint! Ha többet használok, akkor 1,5-2 dl vizben. De ha a recept úgy irja elő, akkor kompótlében áztatom és ugyanott oldom is fel. Nem mindig tartom be a recept szerinti leirást, csak amikor ugy látom, hogy a recept "nekem tetszik" :))

Brigitta írta...

Megértettem,nagyon köszi,biztos,hogy ki fogom próbálni!:))A többi süti is nagyon guszta!

Gál Edith írta...

Brigitta, köszi szépen! Örülök, hogy tetszenek a receptek:) Szép estét Neked :)

Jade írta...

Ez nagyon finom lehet. en is mentem a receptet!

Gál Edith írta...

Juditkám! Örülök, h tetszik :) Puszi nektek.

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design