2010. szeptember 5., vasárnap

ALUDTTEJ GOMBÓC


Hozzávalók: 5 dl aludttej, 15 dkg búzadara, 2 ek cukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg zsemlemorzsa, késhegynyi só, vaniliás cukor, baracklekvár.

Az aludttejet a cukorral, darával, sóval állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Amikor már nem forró, nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle, amiket tetszés szerint vajban megpiritott zsemlemorzsába forgatunk és vaniliás porcukorral meghintünk, vagy leöntünk higitott baracklekvárral.

9 megjegyzés:

Ildy írta...

Tetszik az aludtejes ötlet.

Sz. Zita írta...

Már rég keresem ezt a receptet. Köszi :)

Kiskukta írta...

Ízre milyen? Úgy tudom elképzelni mint egy túrógombócot tejbegrízes beütéssel, vagy fordítva. Minden esetre fincsi lehet!

Ottis írta...

Egyszer kipróbálom ezt!

Unknown írta...

Én úgy ismerem,mint hamis túrógombóc.

Sz. Zita írta...

Nagyon finom lett, már ki is próbáltam. Olyan, mint egy nagyon finom, puha tehéntúrós gombóc :) Köszi

Belly írta...

Nagyon érdekes recept.Nem hangzik rosszul.

Bianka írta...

Izgalmas, nagyon finom lehet

Gál Edith írta...

Mindenkinek köszönöm!
Kiskukta és Otti, szerintem nyugodtan kipróbálhatjátok. Biztos vagyok benne, hogy izleni fog!
Kotaliza, én is láttam ezzel az elnevezéssel :)
Zita, örülök, hogy izlett :)
Belly és Bianka, próbáljátok ki!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design